KARLAR KRALİÇESİ TEMALI 4 YAŞ DOĞUM GÜNÜ PARTİSİ




O geliyor diye doğmadan önce onun için yazmaya başladığım bu blog da bugün Suedamın 4 yaşına girişini kutladığımız doğum günü partisini paylaşıyorum sizlerle :)

En yalın haliyle çocuk dünyanın en güzel varlığı bunda hepimizin hem fikir olduğuna inanıyorum. Masumiyetleri, hesapsızlıkları, kirlenmemişlikleri, koşulsuz şartsız sevgileri, verdikleri yaşam enerjisi, varlıklarıyla bizleri başka alemlere taşıyabilmeleri, herşeyi unutturabilmeleri ve benim sıralayamadığım daha neler neler...

Dilerim hayat tüm çocuklara yaşattıkları bu güzelliklerin karşılığını fazlasıyla versin ve onları hep gülen yüzleriyle görelim.

 Bu aralar memleketin her köşesinden çocuklarla ilgili öyle kötü haberler ardı ardına geliyor ki belki ondan döküldü bu kelimeler bilmiyorum :(

Şimdi güzeller güzelimin, halasının bir tanesi, en kıymetlisinin doğum günü detaylarına geçelim. Bu sene kuzumuzun doğum günü iki kez  kutlandı. İlki okulunda arkadaşlarıyla ve ikincisi bir gün gecikmeli olarak evde sürpriz bir partiyle...

Bu sene de temalı parti alışkanlığımızdan vazgeçmedik ve Karlar Kraliçesi temalı bir parti hazırladık. Parti için hazırlıklar kapsamında önce "Elsa ve Anna" kimdir? sorusunun cevabı için filmi izledim, şarkılarını dinledim:) Şimdi ikimizde Elsa hayranıyız, ayrıca filmin şarkılarından olan "Aldırma" şarkısını tek geçeriz:)

Çok konuştum değil mi? gelsin fotoğraflar o zaman:)

Öncelikle doğum günü pastasından başlamak istiyorum. Becerebilirim beceremem arasında gidip gelmelerin ardından You Tube dan seyrettiğim videoların cesaretiyle gaza gelip yaptım. Acemi şansı da denilebilir çok güzel oldu pasta. Tarifini ayrıca paylaşacağım sizlerle.

Bu arada pastanın altındaki standı da kendim yaptım. Nişan hazırlıklarından kalan parlak taş şeritler vardı konsepte de gayet uygun olduğundan kestiğim straforun etrafına bu taşlardan geçtim.

Pastamızın önden ve arkasından görünüşü. İtiraf etmeliyim ki Suedanın 2. yaş gününde yaptığım "Arı Maya" lı pastalardan çok daha kolay oldu:)


Karlar Kraliçesi konseptini  tamamlayan kağıt süsleri http://eng.ohmyfiesta.com/2014/02/free-printable-frozen-labels.html sitesinden indirdim. Sonrasın da Suedanın fotoğraflarını ve yazıları düzenledikten sonra çıktılarını aldım.  

Neler yapıldı peki;

-Poster
-Banner
-Olaf figürü
-Elsa figürü (A3 kağıda çıktı alıp, mukavva üzerine yapıştırdım)
-Cupcake süsleri
-Pipet süsleri
-Patlamış mısır kutusu (Kutuların üzerine de Suedanın fotoğrafını ekledim)
-Elsa ve Anna maketleri (A3 kağıda çıktı alıp yaptım, biraz uğraştırıcı ancak masayı şenlendirdi kızlar:)

Balonlar ve kağıt süsleri de tavana asınca hazırlıklar tamam oldu:)








Bu arada Suedanın kıyafeti H&M den. Bizzat kendisi seçip aldı, pelerini ve eldivenleri de var ancak yakalayamamışız fotoğraf çekerken. Elsa saçımız olmasa olmazdı dimi ama:)


Doğum gününün sürprizi de işte Pinyatamız. Çok eğlendik bununla oynarken. Yapımı kolay, biraz üzerindeki kağıtları yapıştırmak zaman alıyor :(

You tube da arama yaparsanız rahatlıkla nasıl yapıldığına ilişkin videolara erişebilirsiniz.  Kartondan bir silindir yaptım ve üzerine krapon kağıtlarını keserek yapıştırdım. İçine sakız, çikolata koydum, küçük oyuncaklar da konulabilir. Çok eğlenceli kesinlikle çocukların doğum günün de yapın arkadaşlar.

Suedamın 4 yaşına girişini de böyle kutladık. 

Yüzündeki her gülümseme hepimizi çok daha mutlu eden biriciğimize not:
Hayatımız Suedadan önce Suedadan sonra diye ikiye ayrılıyor artık,
Sevdiklerinle birlikte hayırlı bir ömrün olsun, 
Hayatın boyunca hep sev sevil, 
Güzellikler peşini hiç bırakmasın, 
Mutlu ol,
Her şey gönlünce olsun, 
Masumiyetini ve çocuk kalbini hiç yanından ayırma,
Vicdanlı bir çocuksun bunu asla kaybetme,
Gözündeki ışıltıyı daha da parlatacak insanlar girsin hayatına,
Seni çok seviyorum, çok seviyoruz seni fıstığım:)













Yorumlar