HELLO KITTY KONSEPTLİ "3 YAŞ" DOĞUM GÜNÜ


Biriciğimiz büyüdü büyüdü bir yaş daha büyüdü.
Bu seneki konsepte de kendisi karar verdi ve "Hello Kitty" ler sardı dört bir yanımızı:)

Süslemeler "Balon evi"nden tedarik edildi, bu sene kendimiz hazırlamadık. Her konsepte uygun parti malzemesi bulmak mümkün orada...Tabii zamanımızda bize kaldı başka işler hallettik:)

Sueda'nın 3. doğum gününü aile arasında kutladık, galiba böylesi daha rahat oldu. Çünkü hazırlıklarla yeterince yorulan biz bir de misafir ağırlama olayına girince olaydan bir tat alamıyorduk. Bu defa yine yorulduk ama sakin kendi aramızda oldukça eğlenceli bir şekilde geceyi noktaladık:)

Hızlıca doğum günü lezzetlerimizi sayalım; Hello kitty'li doğum günü pastamız, konsepte uygun kurabiyelerimiz, cupcakelerimiz, çikolata kaplı çilek ve marshmallowlarımız, kara lahana sarması, fasulye turşusu kavurması, peynirli poğaça, patatesli gül böreği, tuzlu kurabiye, şehriye salatası...

Doğum günü pastası;

Öncelikle yukarıda gördüğünüz iki minik Hello Kitty hazırlanır. Evet sağdakinin burnu eksik kaldı çünkü sarı hamurum o an için bitmişti. Hayır tabii ki de onu burunsuz bırakmadım sarı hamur hazırlayınca burnumuzu da taktık:))
Sueda tam bir çilek canavarı olduğu için pastamız  çilekli yapıldı. Üzerine şeker hamuru kaplandıktan sonra çiçeklerle ve "hello kitty" lerle süslendi ve üflenmeye hazır hale geldi:))

Şeker hamurlu kurabiyeler;
Kurabiyeler iki model yapıldı. Hello Kitty ler Tupperware hello kitty kurabiye kalıpları ile yapıldı. Şeker hamurlarını kaplarken biraz uğraştırsa da başarıya ulaştık. Tabi bunları yaptıktan sonra gözümü kapatınca hello kitty'ler gördüğümü söylemeden geçemeyeceğim:) Kendilerini uzun süre görmek istemiyorum galiba.

Cupcake; 

Cupcakeleri Arda'nın tarifi ile yaptım. Çok memnun kaldım. Kreması da butter cream denilen tereyağı, pudra şekeri ve süt ile hazırlandı içine renk ve lezzet vermesi için çilek püresi eklendi. Cupcake standına dizilerek masadaki yerini aldı:)

Çikolata kaplı çilek ve marshmallow;
Öncelikle popkeklerimizi koyacak standımızı hazırlıyoruz. Bildiğimiz strafordan yuvarlak şekiller kestik ve peçete ile kapladık.
Popkek standını yaptık ama sonuçta hiç popkek yok gördüğünüz üzere çünkü Pınarcım popkeklerimi düşürmek suretiyle tek başına yedi:) Yeniden yapmaya da erindim:(
Çilekleri derin dondurucuya atıyoruz, o esnada çikolatamızı benmari usulü eritiyoruz. Dolaptan çıkardığımız çileklere lolipop çubuklarını saplayıp çikolataya batırıyoruz üzerine ben fındık döküyoruz. Yapımı basit görseli mükemmel bir ürün çıkıyor ortaya:)
Marshmallowları da aynı şekilde hazırlıyoruz ve standımıza diziyoruz.

Bu sene de böyle geçti kuzumuzun doğum günü yenilerini sağlıkla kutlamayı temenni ederek yazımı fotoğraflarla sonlandırıyorum.






Yorumlar

Yorum Gönder